Novo
Loading...

Iskupi svoje grijehe jednim selamom!

Iskupi svoje grijehe jednim selamom!

Ljubav i bratimljenje u ime Allaha ti ne donosi samo ahiretsku nagradu, već jačaju tvoje vjerovanje! Kako? Poslušaj Poslanikove riječi: ”Najsigurniji iman je ljubav radi Allaha i mržnja radi Allaha.” (Ahmed u Musnedu,4/287).
Znači, najsigurnije vjerovanje je kada voliš vjernike radi Allaha, a kada prezireš radi Njega nevjernike i dvoličnjake… Allahov Poslanik s.a.v.s kaže: ”Kada se dva muslimana sretnu i rukuju, bit će im oprošteni grijesi prije nego se razdvoje i rastave.” (Ebu Davud, 5212 i Tirmizi 2727).*
Allahu! Koliko ova uzvišena vjera ima prostora za činjenje dobra! Svi grijesi ti mogu biti oprošteni ako samo poselamiš svoga brata i rukuješ se s njim! Hvala Allahu na blagodati islama! Divna li je ta blagodat!
(* Ovdje se misli na male grijehe, kako se to navodi u vjerovanju ehlisunneta. Ovaj i slični hadisi govore o oprostu malih grijeha.)
Iz knjige: ”Allah neće izmijeniti stanje jednog naroda dok on sam sebe ne izmijeni”, Amr Halid, str.80.
(novihorizonti.net)
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment