Novo
Loading...

Veliki broj Asadovaca eliminisan u šehidskim napadima (SIRIJA)


bombaski napadi u siriji 330Najmanje 19 silnika, članova alevijskih sigurnosnih snaga, eliminisano je u dva šehidska napada sa auto bombama, kojima su ciljane vojne špijunske komande Asadovaca u južnom centralnom gradu Palmira.
Prva auto bomba je aktivirana ujutro oko 06:00 sati. Druga, koja je prouzrokovala jaču eksploziju, aktivirana je u krugu u kom se nalaze tagutske komande deset minuta poslije. Ruski tenk, koji se nalazio na glavnoj blokadi el-Kabas na kružnom putu je uništen.
Veći broj drugih šejtanskih vojnika je također ranjeno, od kojih se neki nalaze u kritičnom stanju.
Mudžahidi su napali zgrade komandi ubrzo nakon eksplozija, dok je šejtanska vojska dopremila sigurnosne snage u grad koji je poznat po rimskim ruševinama.
Pucnjava je izbila oko zgrada tagutskih obavještajnih službi, a okršaji su izbili i u drugim područjima centralne pokrajine Homs.
Teške borbe su također izbile u Damasku, kada su mudžahidi pokrenuli ofanzivu protiv šejtanskih tiranskih snaga, prekinuvši tako zatišje ofanzivnog džihada. Asadovci u Damasku su zatvorili glavni Abasid trg i autoput Fares el-Houri, kada su mudžahidi napali njihove punktove i utvrđenja sa RPG-ovima i minobacačima.
Oblasti Džobar, Zamalka, el-Zablatani, dijelovi Kabouna i kružna cesta su postali bojno polje.
Stanovnici prenose da odjekuju eksplozije kroz istočne i sjeverne dijelove glavnog grada.
U Džobaru, muslimanskoj oblasti koja se nalazi do Abasid trga, muslimani su uzvikivali "Allahu ekber", u podršci mudžahidima koji su napali neprijateljske punktove u susjedstvu.
Ruski tenkovi koji se nalaze na ivici centralnog distrikta Midan, odmah iza zidina starog Damaska, granatirali su južne distrikte grada.
Šehidski napadi su postali učestali u Siriji, a uglavnom ih sprovode heroji, neustrašivi mudžahidi iz organizacije Džebhatu-n-nusra, koja je od prokletog Vašingtona okarakterisana kao "teroristička organizacija".
Izvor: Agencije / Kavkaz centar
Prijevod i obrada: Put vjernika
Share on Google Plus

About Admin Team

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Objavi komentar