Novo
Loading...

(Afganistan) U borbi sa jednim mudžahidom poginulo devet NATO marionetskih terorista



amerik-nose-ranjenogGAZNI, 17. januara - U izvještaju iz pokrajine Gazni se kaže da se jedan od hrabrih mudžahida Islamskog Emirata sam borio sa Arbaki militantima, afganistanskim marionetskim vojnicima i okupatorima. Borba je trajala skoro 24 sata, u kojoj je eliminisano devet, a ranjena su dva neprijatelja.
Prema izvještaju, združene snage Arbaki militanata i marionetske vojske su okružili kuću mudžahida u Karabag distriktu oko ponoći. Neprijatelji su otvorili pucnjavu sa svih strana koristeći svo raspoloživo lahko i teško naoružanje. Mudžahid je pružio žestok otpor odbijajući neprijatelje sve do 09:00 sati, do kada je uspio elminisati pet Arbaki militanta i tri marionetska vojnika.
U nemogućnosti da ubiju ovog hrabrog mudžahida, lokalni teroristi su pozvali u pojačanje okupatore. Okupatori su došli sa tenkovima i helikopterima. Hrabri mudžahid je uspio i njima da pruža otpor sve do 16:00 sati, ubivši jednog okupatora i ranivši još dvojicu. Njegova kuća je žestoko bombardovana paljbom iz okupatorskih tenkova i helikoptera, te su na taj način napokon uspjeli da ubiju ovog lava islama. Do sada nije poznato koliko je članova porodice ovog mudžahida ubijeno u bombardovanju njegove kuće.
Izvor: Shahamat.info
Prijevod i obrada: Put vjernika
Share on Google Plus

About Admin Team

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Objavi komentar