Novo
Loading...

Šta vam može odmah popraviti raspoloženje

Zašto baš jaUz gomile knjiga, savjeta pa čak i kolegija o sreći, koji se održavaju na nekim univerzitetima, biti sretan čini se kao posao. Ali ne treba biti baš tako teško. Neka istraživanja na tu temu pokazala su kako male jednostavne stvari mogu učiniti naš život sretnijim.
Budite zahvalni
Ne prevrćite očima na sve što vam ide na živce. Napišite na papir stvari zbog kojih trebate biti zahvalni. I to je posao no na taj način ćete se podsjetiti na dobre stvari u vašem životu.
Idite vani
Velika soba sa visokim plavim stropom i svježim zrakom i travnatim podom. Samo pet minuta šetnje vani ima efikasan uticaj na osjećaj sreće.
Vježbajte
Stručnjaci tvrde kako je ovo najbrži način da budete sretni. Neke studije naime, tvrde da je vježbanje svojevrsni antidepresiv. Čak i samo jedna vrsta vježbe, joga, kardio, istezanje može vam podići raspoloženje i umanjiti stres jer tijelo otpušta endorfin vrstu enzima zaslužnog za osjećaj euforije.
Pojedite doručak
Nećete biti mrzovoljni i lakše ćete se nositi sa zadacima. Šoljica kafe ili čaja se ne računa.
Mrzite svoj posao- ne očajavajte
Umjesto da čekate da vam daju otkaz i riješe vas vaše mizerije, ne dajte da posao utiče na vas i određuje vas. Vjerujte da vas priprema za nešto puno bolje.
Redovni obroci
Pojedite nešto svaka tri do četiri sata i osigurajte svom tijelu dovoljno energije i držite svoj šećer pod kontrolom.
Pametno vrijeme za odlazak u krevet
Tijelo treba minimalno sedam sati odmora kako bi bilo spremno za idući dan. Zapamtite to i idući put u krevet krenite ranije.
Sretno lice
Bezbrojne studije su pokazale kako će vam jednostavan trik poput nasmiješenog lica pomoći da se osjećate sretnije. Nabacite osmijeh i osjećajte se bolje.
Manje bijelog u hrani
Šećer i bijelo brašno srušit će vam energiju i raspoloženje. Svaki obrok treba sadržavati malo cjelovitih žitarica, proteina, zdravih masnoća i ugljikohidrata.
www.nur-islam.com
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment