Novo
Loading...

NAJLEPSE DZAMIJE NA SVETU (FOTO)


Vodimo Vas kroz remek – dela tradicionalne i moderne islamske arhitekture koje svojim impresivnim izgledom predstavljaju jedna od najlepših zdanja na svetu.
Shah džamija u Iranu
Džamija Shah ili Imam nalazi se u gradu Isfahan u Iranu i izgrađena je u XVll veku.  Karakteristična je po bogatim mozaicima koji su rađeni tehnikom sedam boja.
Sheikh Zayed u Abu Dabiju
Velika džamija Sheikh Zayed nalazi se u Abu Dabiju, prestonici Ujedinjenih Arapskih Emirata.  Ovo je najveća džamija u Emiratima i osma po veličini u svetu. Njena površina je približnih dimenzija kao pet fudbalskih terena.
Sultan Ahmetova ili Plava džamija u Turskoj
Plava džamija smeštena je u Istanbulu, na Bosforu. Sagradio je sultan Ahmet l 1616. godine po uzoru na Aja-Sofiju.
Mashkhur Jusup u Kazakhstanu
Mashkhur Jusup džamija smeštena je u Palvodaru, gradu u severnom Kazakstanu. Izgrađena je 2001. godine. Veliku pažnju svetskih medija je privukla zbog tvrdnje da je inspirisala tvorce filma “Zvezdani ratovi” ( Star Wars).
Kristalna džamija u Maleziji
Kristalna džamija (Masjid Kristal) nalazi se u gradu Kuala Terengganu u Maleziji. Ubraja se u najsavremenije džamije na svetu. U izgradnji ove blistave građevine pored čelika i stakla korišćen je i pravi kristal.
Masjid Selat u Maleziji
Masjid Selat se nalazi na veštačkom ostrvu Melaka, u Maleziji. Gradnja je završena 2006. godine. Kako je džamija izgrađena na samoj obali ostrva pod određenim uglom izgleda kao da pluta po moru.
Plutajuća džamija Jide– Saudijska  Arabija
Znatno poznatija plutajuća džamija je u Jidi, u Saudijskoj Arabiji. Nazivaju je Bela džamija, jer je prvobitno bila potpuno bela. Ovo je jedna od najposećenijih džamija u svetu, jer se nalazi na putu za Meku.
Share on Google Plus

About Admin Team

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Objavi komentar