Novo
Loading...

Košarkaš Ibrahim Jaaber zbog reklama za alkohol i razgolićenih navijačica "Napustio slavni Žalgiris"


Napustioslavni Žalgiris, vratio im sav novac
Američki košarkaš Ibrahim Jaaber, koji ima bugarski pasoš, odlučio je da zbog vjerskih uvjerenja napustiti slavni litavski klub Žalgiris.
Jaaberu su zasmetale reklame za alkohol i oskudno odjevene 'cheerleadersice' koje su nastupale na utakmicama, u minutama odmora.
Osim što je napustio klub, Jaaber je povukao još jedan nesvakidašnji potez - klubu je vratio sav novac koji je zaradio od dolaska u oktobru prošle godine!
- Jaaber je rekao da zbog svoje odluke neće imati finansijskih problema. Mogu samo reći da je u pitanju jedinstven igrač. Uvijek je ispunjavao sve zadatke koje je pred njega postavio trener, nikada nije zakasnio na trening, izjavio je sportski direktor Žalgirisa Vitoldas Masalskis.
Ibrahim Jaaber se pridržava svih pravila Kur'ana, pa tako zbog Ramazana ne odlazi na pripreme, te ugovore potpisuje uoči samog početka sezone. .
"Svjestan sam kako mi se zbog ovakve odluke može dogoditi da više nikad ne zaradim novac od košarke, ali spreman sam na tu žrtvu zbog svojih uvjerenja", kazao je on.
(bportalba/IslamBosna.ba)
Share on Google Plus

About Admin Team

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Objavi komentar