Novo
Loading...

Premijer Erdogan odgovorio na “pismo za pomoć” osmogodišnje učenice


Premijer Recep Tayyip Erdogan odgovorio je na pismo koje mu je uputila učenica Lal Ege Nural (8), u kojem se požalila na direktora škole.
Pismo učenice Osnovne škole Zuhtu Pasa u Istanbulu, Lal Ege Nural (8) koje je napisala i bez znanja njenih roditelja poslala turskom premijeru Recepu Tayyipu Erdoganu, postalo je jedno od napopularnijih tema na društvenim mrežama u Turskoj.
Zatraživši pomoć od premijera Erdogana, Lal se u svom pismu požalila na direktora škole, koji im, kako je napisala, ne dozvoljava da uđu u košarkaško igralište jer su još mali.
Osmogodišnja učenica je svoje pismo počela sa ”dragi premijeru gospodine Recep”, a pri kraju teksta ga je oslovila sa amidža Recep. Javnost je za ovo pismo saznala nakon što su Lalilini roditelji objavili pismo na Facebook-u, a isto se za vrlo kratko vremena našlo među najpopularnijim sadržajima koje turski korisnici razmjenjuju na društvenim mrežama.
Upitan o situaciji u vezi sa direktorom škole, premijer Erdogan je kazao: ”Dok mi nastojimo da u školskim dvorištima izgradimo višenamjenske sportske dvorane i košarkaška igrališta, ovakva greška direktora je neoprostiva. Trebamo odmah poduzeti potrebne mjere po ovom pitanju”.
(TRT/Akos.ba)
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Objavi komentar