Novo
Loading...

Rusija dozvolila hidžab na ličnim kartama

Stranim radnicama muslimankama koje rade u Rusiji biti će dopušteno da nose hidžab, bez pokrivanje lica, na svojim identifikacijskim dokumenatima, u sklopu prvog pozitivnog poteza nakon mjeseci rasprava oko hidžaba u Rusiji.
“Kako uredba glasi, dozvoljena je fotografija osoba koja nosi odjeću na glavi koja ne pokriva lice, za osobe koje vjerska uvjerenja spriječavaju da im je glava otkrivena u prisutnosti stranaca”, kazala je glasnogovornica Saveznog Ureda za migracije Zalina Kornilova za Interfax agenciju na petak, 11.januara.

“Fotografiranje u kaputima ili šalovima koji pokrivaju dio brade nije dozvoljeno.” Kornilova se pozvala na uredbu šefa tog Ureda Konstantina Romodanovskija koji je na snazi od 1. januara.

Ova uredba postavlja nova pravila o fotografiranju i otiscima prstiju za strance koji traže posao ili se prijavljuju za registraciju patenata u Rusiji.

Izvor:
www.sandzaklive.rs
Share on Google Plus

About Admin Team

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Objavi komentar