Novo
Loading...

Islam zabranjuje obelezavanje "Dan zaljubljenih"

Prvo, jasno se u Kur*anu navodi da islam poštuje ostale vjere, ali zabranjuje da se proslavljaju njihovi običaji, kao i to, vjerovatno, da je kršćanima zabranjeno da obilježavaju islamske praznike!

Ko god se smatra muslimanom ili muslimankom, trebao bi znati nekoliko činjenica vezanih za ovaj *Dan* i ko god se smatra takvim, mislim da će ovo do kraja pročitati.

Hadisi i ajeti koji govore o ovom danu koji ne treba slaviti!

Svojoj ljubavi bi trebao da iskazuješ ljubav svaki dan, na ovaj ili onaj način, bitno je da je ona zadovoljna onime što joj pružaš... ako je ona vjernica, njoj će i duhovna ili moralna *ljubav* biti dovoljna...

Allah, dž.š., u ajetima opisuje one koji slijede svoje strasti pa kaže: *Pa ako ti se ne odazovu, onda znaj da se oni povode jedino za strastima svojim. A zar je iko gore zalutao od onoga koji slijedi strast svoju, a ne Allahovu uputu? Allah, doista, neće ukazati na pravi put narodu koji sam sebi nepravdu čini.* (Al-Qasa, 50.)

*Zar je onaj koji ima jasnu predstavu o Gospodaru svom kao onaj kojim se lijepim čine ružna djela njegova i koji se za strastima svojim povodi?* (Muhammed,14.)

Islam je vjera iskrene i istinite ljubavi koja se zasniva na svemu onome što je lijepo i pravedno. Postoje razni oblici iskazivanja ljubavi koji su vjerski dozvoljeni, dok sa druge strane ima i onih oblika koji nisu dozvoljeni. Prvenstveno najveću ljubav koju čovjek treba osjećati i iskazivati jeste prema Allahu, dž.š. i Njegovom poslaniku Muhammedu, s.a.w.s.

Valentin je bio kršćanski svećenik i po njemu je nastao ovaj dan! Zar vam ovo nije dovoljan dokaz zašto ga ne smijemo obilježavati?

*Ko u ovu našu vjeru unese nešto što nije od nje, to je odbačeno.*

*Čuvajte se novina u vjeri, jer svaka novina je novotarija, a svaka novotarija je zabluda i stranputica.*

Najbolja 2 ajeta: LJUBAV U IME ALLAHA DŽ.Š.

*Među Allahovim robovima ima ljudi koji nisu ni vjerovjesnici ni šehidi, kojima će na Sudnjem danu bez zlobe zavidjeti i vjerovjesnici i šehidi, zbog položaja na koji ih je Allah uzdigao.*

*To su oni koji su se u ime Allaha i radi Njegovog zadovoljstva voljeli, a nisu ni u kakvoj rodbinskoj vezi, niti jedni od drugih imaju neke imovinske koristi. Tako mi Allaha, zaista su njihova lica svjetlo i ispod njih je, zaista, svjetlo. Neće strahovati kada svijet bude strahovao, niti će tugovati kada svijet bude tugovao.*



Pored vjerskih razloga zašto ne treba slaviti taj dan, se navodi licemjerje koje vlada na taj dan kad se svi pretvaraju da su zaljubljeni, međusobno se daruju i to samo JEDAN dan, kada se glumi da je sve u redu... a onda kada dođe 15. februar i ostali dani - nestane ljubav, poštivanje, uvažavanje.
Share on Google Plus

About Admin Team

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Objavi komentar