Novo
Loading...

Historija se danas mijenja u korist islama



Dženneti: Historija se danas mijenja u korist islama
IRIB - Privremeni imam i hatib džuma namaza u Teheranu je osudio svetogrdni američko-izraelski antiislamski film koji skrnavi svetost Božijeg poslanika s.a.v.s.
-''Ovaj uvredljivi potez imat će kontra-efekat, zato što aktuelna događanja idu u korist islama i vođstva ajetullaha Alija Hameneija''-rekao je ajetullah Ahmed Dženneti.
Imam i hatib džuma namaza u Teheranu je prudukciju svetogrdnog antiislamskog filma protiv ličnosti i života Poslanika s.a.v.s., ocijenio očitim ponižavanjem muslimana. ‘’Sprječavanje širenja Islamskog buđenja i svakodnevno apsorbiranje naroda zapadnih zemalja u islam, najvažniji je faktor produkcije i ekranizacije ovog svetogrdnog filma.
Govoreći o tome da je ovaj svetogrdni film povrijedio osjećaje muslimanskih naroda i povećao njihov animozitet prema Americi i kolonizatorskoj politici te zemlje, ajetullah Dženeti je dodao: ‘’Ljudi u svijetu su mnogo puta bili svjedoci ovakve vrste uvreda i ponižavanja islama i to nije ništa novo.’’
‘’Svetogrđe, antiislamski i antihumani pristup Zapada u odnosu na druge narode, neće spriječiti aktuelne promjene protiv imperijalizma i despotizma u svijetu i uklanjanje sa svjetske političke scene kapitalističkog sistema’’-istakao je ajetullah Dženneti.
Privremeni imam i hatib džuma namaza u Teheranu je ukazujući na 11. septemabar 2001. godine kao američki izgovor za vojni napad na regionalne zemlje, potcrtao: ‘’Okupacija Iraka i Afganistana nije donijela ništa izuzev pogibije hiljada nevinih ljudi, američkih vojnika i veliki finansijski namet američkom narodu.’’
Share on Google Plus

About Admin Team

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Objavi komentar