Novo
Loading...

Halilović: Srbija je na koljenima, uskoro neće vladati Sandžakom


Povodom izjave predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da će se ako se ukine Dejtonski sporazum ukinuti i BiH, predsjednik BPS-a Sefer Halilović u saopćenju za javnost ocjenjuje kako Nikolić kao predsjednik Srbije nije uradio ništa da se Dejtonski sporazum provede, već “saučestvuje u opstrukciji provedbe ovog sporazuma skupa sa secesionistima iz manjeg bh. entiteta koji bi da poraz na Kosovu naplate preko pola BiH a to je politički i vojno nemoguće”.

Halilovic Sefer5MK 513736656

Halilović smatra kako Nikolić nije dobro upućen u ustavnu problematiku pa je, otud, izjavio da će se ukinuti BiH ako se ukine Dejton.


“Naime, ako se ukine Dejton ukinuće se samo entitet RS nastao na genocidu i sistematskim progonima nesrba, a uspostaviće se Republika Bosna i Hercegovina kao međunarodno priznata država čiji je pravni sljednik današnja BiH”, navodi se u saopćenju BPS-a.

Kao ilustraciju nefunkcionalnosti Dejtonskog sporazuma, Halilović dodaje i to da je garant ovog sporazuma Republika Srbija koja je u svom današnjem izdanju, nakon sva tri izgubljena rata, “na koljenima i uskoro neće biti u stanju da vlada na teritorijama Vojvodine i Sandžaka, kao što im se dogodilo i na Kosovu a kamoli da vode političke bitke u BiH”.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment