Novo
Loading...

Japanski ratni novinar prihvatio islam u Siriji (VIDEO)


japanski-novinar
JAPANSKI NOVINAR KOJI JE PRIMIO ISLAM ISPRED SIRIJSKIH MUDŽAHIDA
Japanski novinar je ispred sirijskih boraca prihvatio islam u Siriji. Subhanallah, Allahu ekber, we lillahil-hamd.
U videu objavljenom na Youtube servisu, japanski novinar izgovara šehadet ispred mudžahida iz Memduh Džulha bataljona na planini Et-Turkmen na granici sa Turskom, koji sprovodi gerilske napade u Siriji.
Prema izvještajima, ratni novinar koji je izvještavao o sukobima u Siriji, prihvatio je islam kada je vidio lijepo ponašanje mudžahida.
Uzbuđeno je izgovorio: "Ešhedu en la ilahe illAllah we ešhedu enne Mehammeder-resulullah", navođen od strane mudžahida iz pomenutog bataljona. Tada su mudžahidi izgovorili tekbir, i ovaj novi musliman ih je pratio sa sretnim izrazom lica - "Allahu ekber, Allahu ekber!" On se sada zove Mustafa, rob Allahov koji je našao uputu u zemlji šehida, Šamu.
Nastupilo je vrijeme ikindije namaza i Mustafa je odmah pozvan da obavi namaz. Mudžahid mu je pokazao kako da uzme abdest. Na njemu se vidjela ozbiljnost pri uzimanju abdesta.
Dava1 se uvijek nalazila u sjenci džihada, Allahu ekber!


Izvor:
 Arrahmah / Prisoner Of Joy
Priprema: Put vjernika
Share on Google Plus

About Admin Team

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Objavi komentar